Splošni pogoji spletne trgovine JeSuis-cosmetics.com

 

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Obligacijskim zakonikom (OZ), Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino (v nadaljevanju “spletna trgovina”) upravlja podjetje Freyr d.o.o.., Ivana Hribarja 22, 4207 Cerklje, Slovenija, identifikacijska številka: 8172838000, davčna številka: 19478194, ki je tudi ponudnik storitev e-trgovine (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja urejajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovne odnose med spletno trgovino in stranko.

Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki veljajo v času oddaje spletnega naročila. Uporabnik se s potrditvijo naročila seznani in strinja s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnimi obvestili.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov včasih ni mogoče upravljati s spletno trgovino ali celo dostopati do nje. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali ustavi dostop do spletnega mesta spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za neaktivnost trgovine zaradi nepoznavanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, neaktivnosti storitve zaradi izpada internetnega omrežja, izpadov električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, tudi za dalj časa, prekinite uporabo.

Registracija

Predmete iz spletne trgovine lahko kupite brez registracije in prijave v spletno trgovino na www.jesuis-cosmetics.com.

Dostop do informacij

Freyr d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje podatke, preden se kupec zaveže s pogodbo ali ponudbo:

 • podatke o podjetju (ime podjetja in sedež, davčna številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti prodajnih artiklov, ki bodo izpostavile tudi poprodajne storitve in morebitne garancije za izdelke,
 • razpoložljivost izdelkov (vsak artikel na spletnem mestu mora biti dostopen v razumnem času),
 • pogoje dostave pošiljke (način, kraj in čas dostave),
 • jasno in nedvoumno morajo biti izražene cene proizvodov z navedbo, ali že vključujejo davke in prometne pristojbine ter druge dajatve,
 • veljavnost ponudbe,
 • način plačila in dostave ter obdobje veljavnosti teh informacij,
 • rok za odstop od pogodbe in pogoje za odstop
 • pojasnilo pritožbenega postopka, vključno z vsemi kontaktnimi podatki ali kontaktnimi podatki stranke.

Izdelki v spletni trgovini

Zaradi narave našega poslovanja se www.jesuis-cosmetics.com posodablja pogosto in hitro. Cene in ponudbe izdelkov so časovno omejene, podjetje Freyr d.o.o. si pridržuje pravico razširiti ponudbo, spremeniti ceno ali umakniti ponudbo.

Cene izdelkov in storitev

Cene v spletni trgovini so prikazane kot “Cena”. Vse cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo ob oddaji naročila. Cene so veljavne v primeru plačila s plačilnimi sredstvi, določenimi v teh pogojih, pod temi pogoji poslovanja.

Kljub stalnemu prizadevanju za zagotavljanje najsodobnejših in popolnih informacij, so informacije o cenah morda napačne. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo prodajalec kupcu omogočil, da prekliče nakup.

Popusti, promocijske kode itd. se ne seštevajo. Kode ali kode za popust ni mogoče zamenjati z gotovino.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo tako za ponudnika kot kupca. Po oddaji naročila uporabnik po e-pošti prejme obvestilo, da je bilo naročilo sprejeto ali zavrnjeno.

Kupoprodajna pogodba (tj. E-poštno sporočilo o statusu prvega naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku družbe Freyr d.o.o.

Načini plačila

Spletna trgovina ponuja naslednje načine plačila:

Spletna trgovina www.jesuis-cosmetics.com ponuja naslednje načine plačila:

 • Gotovina ali plačilo s plačilnimi karticami ob prevzetju preko storitve dostavne službe GLS
 • Plačilo preko Paypal na račun podjetja FREYR
 • Sprejemamo plačila s kreditnimi karticami

Stranka po prejetju paketa prejme račun na navedenem e-poštnem naslovu. Na računu so podrobno navedene cene in vsi stroški, povezani z nakupom. Kupec je dolžan pred oddajo naročila preveriti pravilnost podatkov.

Vaše naročilo v spletni trgovini

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo sprejeto. Ekipa Freyr bo naročilo pregledala, preverila razpoložljivost naročenih artiklov in z razlogom potrdila ali zavrnila naročilo. Freyr d.o.o. lahko kupca zaradi preverjanja informacij ali zagotavljanja točnosti dostave pokliče na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Če naročen izdelek, ki ga ponuja podjetje Freyr d.o.o. ni na zalogi v svojem lastnem skladišču, FREYR pa je vezan izključno na dostavo s strani dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj pošlje izdelek Freyr d.o.o., bo Freyr po elektronski pošti kupcu takoj sporočil najnovejše informacije glede dostave artiklov. Če je dobavni rok zelo dolg in kupec ne želi čakati, lahko kupec obvesti podjetje Freyr d.o.o., ki bo izdelek odstranil iz naročila. Freyr d.o.o. ne prevzema odgovornosti za škodo, ki je posledica daljših dobavnih rokov ali odpovedi pošiljanja artiklov, ki jih zagotavlja podjetje Freyr d.o.o., ki jih nima na zalogi v lastnem skladišču.

Naročilo je odpremljeno / Naročilo je pripravljeno za prevzem

Spletna trgovina artikel pripravi in ​​odpremi v dogovorjenem roku ter o tem obvesti kupca po e-pošti. Freyr d.o.o. kupca tudi seznani s politiko odstopa od pogodbe, na koga se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in ​​na koga v primeru reklamacije.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora o tem takoj obvestiti prodajalca s telefonsko številko 040 133 266 ali po e-pošti na office@jesuis-cosmetic.com. Če je naročilo že odposlano, pošiljko kupec zavrne.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da je treba ob zaključku naročila vnesti še podatke podjetja in davčno številko podjetja.

Stroški dostave

Poštnina za nakupe do 49,99 € znaša 5 € na naročilo, za nakupe nad 50 € je poštnina brezplačna.

Čas dostave

Vsa naročila med tednom pred 13. uro bodo odposlana še isti dan v primeru plačila po prevzemu ali preko Paypala. Naročila, odposlana med vikendi in prazniki, bodo odposlana naslednji delovni dan.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec (navedeno velja samo za kupca, ki izdelek kupi za namene zunaj svoje poslovne dejavnosti) ima pravico, da prodajalca v 14 dneh po prejemu artikla obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za njegovo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prejema pošiljk.

Odpoved pogodbe se prodajalcu sporoči po elektronski pošti: office@jesuis-cosmetics.com. Kupec, ki odstopi od pogodbe, mora poleg vrnjenega izdelka v originalni embalaži priložiti račun in izpolnjen pritožbeni/odstopni obrazec, ki mu ga bo prodajalec posredoval po prejemu odstopa od pogodbe v elektronski obliki.

V primeru odstopa od pogodbe kupec vrne prejeti artikel po pošti na naslov prodajalca: Freyr d.o.o., Pod Jelšami 12, 1290 Grosuplje, Slovenija ali ga osebno pripelje na prodajalčevo prevzemno mesto. Edini strošek za potrošnika v zvezi z odstopom od naročila so neposredni stroški vračila blaga. Pošiljke z odkupnino ne sprejemamo in bodo zavrnjene.

Artikel mora prodajalcu vrniti v roku 30 dni od poslanega obvestila o odstopu (nakupu). Vračilo predmetov, prejetih v Freyr v odpovednem roku pogodbe, se šteje kot obvestilo o odpovedi.

Kupec mora vrniti izdelek prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali njegova količina zmanjšana, ne da bi bil kupec kriv za to. Kupec predmetov jih ne sme prosto uporabljati v času odpovedi od pogodbe.

Kupec lahko artikle pregleda in preizkusi v obsegu, ki je potreben za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelka, ki odstopa od zgoraj navedenega, se šteje za uporabo izdelka, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Kupec ni upravičen do odstopa od pogodbe v primerih, kadar je izdelek narejen po natančnih navodilih kupca, je bil izdelek prilagojen njegovim osebnim potrebam, izdelek po svoji naravi ni primeren za vračilo ali mu je potekel rok uporabe. Možnost odstopa od nakupa izdelkov ni mogoča, če je kupec že odprl varnostni pečat.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil uporabljen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva štejejo za popust in se uporabnikom ne bodo vrnila. Uporabniku se povrne samo znesek, ki je bil dejansko izdelek.

Plačila bodo vrnjena v najkrajšem možnem času in najpozneje v 30 dneh po prejemu obvestila o odstopu. Da bi zagotovili točnost in pravočasnost vračila in zagotovili evidenco plačil, se vračilo plačila kupcu izvede izključno s prenosom na njegov transakcijski račun. Plačilo v gotovini ni možno!

V izjemnih primerih, ko artiklov ne vrnemo v skladu z ZVPot, lahko kupcu ponudimo artikel z ustreznim nadomestilom, ki ga ob vrnitvi določi v pritožbenem/reklamacijskem obrazcu. Zmanjšana odkupnina se upošteva, ko kupec to potrdi po e-pošti.

Pravico do povračila v primeru poškodovanega blaga podrobneje urejajo določbe zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Okvarjeno, poškodovano blago

Kdaj lahko potrošnik uveljavlja okvaro na izdelku oziroma poškodbo na izdelku? Potrošnik lahko uveljavlja zahtevek trgovsko blago, če:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno uporabo
 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za namene, za katere ga kupec kupuje, vendar je prodajalec za to vedel ali bi moral vedeti
 • izdelek nima lastnosti in lastnosti, ki so bile izrecno ali tiho dogovorjene ali predpisane
 • prodajalec je dostavil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan samo za obvestilo.

Kako preveriti ustreznost izdelka?

Izdelek se primerja z drugim, brezhibno delujočim izdelkom iste vrste, hkrati z karakteristikami proizvajalca, ki so na samem izdelku.

Kako lahko kupec uveljavlja zahtevek za pomanjkljivo blago?

Kupec nas mora obvestiti o kakršni koli materialni pomanjkljivosti, skupaj z natančnim opisom le-tega na svoje stroške, v zakonskem roku in nam hkrati omogočiti vpogled v artikel.

Pravice potrošnika podrobneje urejajo določbe zakona o varstvu potrošnikov.

Sprejem predmetov, vrnjenih, če velja garancija, ali izdelkov z materialno napako

Kupec je dolžan prevzeti artikel, ki ga je dostavil prodajalcu v garancijsko ali drugo plačilo po zaključku popravila.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vračilu in ga prosi, naj prevzame artikel. Kupec je dolžan prevzeti artikel v 14 dneh od datuma obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v določenem roku, sme prodajalec izdelek shraniti v svojem skladišču. Prodajalec hrani izdelek v svojem skladišču do 6 mesecev od datuma obvestila. Prodajalec je v tem obdobju upravičen do povračila stroškov skladiščenja (1 € na dan), kot tudi do povračila vseh stroškov, potrebnih za ohranitev artikla.

Po preteku 6 mesecev od datuma obvestila lahko prodajalec izdelek proda prek spletne trgovine in znesek kupnine po odbitku prodajnih prodajnih in drugih stroškov nakaže na transakcijski račun kupca. Če je vrednost artikla nepomembna, jo lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ne povrne denarja. Prodajalec kupca obvesti o nameravani prodaji ali darovanju predmeta 15 dni pred iztekom 6-mesečnega obdobja skladiščenja, po prodaji, pa tudi o doseženi ceni in višini stroškov, pa tudi o prenosu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Vrnjeni predmeti z odprto embalažo

Vrnjeni izdelki so predmeti, ki so bili vrnjeni podjetju Freyr d.o.o in nimajo pomanjkljivosti (poškodovana embalaža, praske in druge poškodbe izdelka itd.) in jih je mogoče dati v nadaljnjo prodajo.

Vrsta napake ali stanje predmeta mora biti za vsako postavko pisno navedena (tako v opisu izdelka kot na računu). Vrnjene izdelke pregleda podjetje Freyr d.o.o.. V primeru, ko kupec vrne poškodovan izdelek, ni upravičen do vračila kupnine.

Dostava

Izvajalec dostave spletne trgovine Freyr d.o.o. je GLS, vendar si Freyr d.o.o. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo lahko učinkoviteje izpolni dostavo naročil.

Varnost

Freyr d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in plačil.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti in ne more biti odgovoren za kakršno koli škodo na računalniku / strojni opremi ali drugi lastnini in za vse vnose virusov, ki bi lahko vplivali na uporabnikovo opremo zaradi obiska spletnega mesta, prenosa besedil, slik, podatkov.

Varstvo osebnih podatkov

Pravilnik o zasebnosti lahko preberete v naši Politiki zasebnosti.

Komuniciranje

Freyr d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik prek različnih komunikacijskih sredstev le, če mu uporabnik izrecno ne nasprotuje in v skladu z določbami ZEKom-1.

Oglaševalska e-poštna sporočila Freyr d.o.o. bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglaševalska sporočila,
 • Oglaševalec Freyr d.o.o. bo jasno viden
 • Različne kampanje, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot take. Tudi pogoji udeležbe bodo jasno opredeljeni,
 • Jasno bo viden način odjave od prejemanja promocijskih sporočil,
 • Freyr d.o.o. bo izrecno spoštoval uporabnikovo željo, da ne bo prejemal oglasov

Oglaševalska sporočila Freyr d.o.o. bodo jasno vidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne koristi pri nakupu preko spleta na www.jesuis-cosmetics.com, je časovno omejena in jo je treba unovčiti v tem času, sicer njena veljavnost poteče. Aktivno kodo za popust najdete na prvi strani oglasnega sporočila, na spletni strani, v našem e-sporočilu ali drugih medijih.

Če kupec uporabi kodo za popust, vendar pozneje po lastni volji umakne naročilo z uporabljeno kodo, ni več upravičen do nove ugodnosti, ki jo ta koda prinaša.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite samo enkrat. V istem vrstnem redu ni mogoče kombinirati različnih vrst ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus).

Pravila nagradnih iger

Opredelitve

Organizator nagradne igre je prodajalec FREYR Ltd., Ivana Hribarja 22, 4207 Cerklje, Slovenija. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v objavljenih nagradnih akcijah. Zmagovalce nagrad določi naključno računalnik ali ga določi organizacijski odbor.

Pogoji sodelovanja

V nagradni igri lahko sodelujejo odrasli s stalnim ali začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletniki (mlajši od 18 let) morajo imeti predhodno pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov za sodelovanje v nagradnih igrah.

V primeru, da se žrebanje nagrad odvija prek družbenega omrežja Facebook / Instagram, vse osebe, ki so povezane s posameznim profilom, na katerem poteka nagradna igra, ali vse osebe, ki so na družabnem omrežju Facebook / Instagram, lahko sodelujejo v nagradni igri. Če v besedilu napovedanega žrebanja nagrade ni drugače določeno, se nagradni igri pridružijo s klikom gumba Like.

Udeleženci nagradnih iger sami nosijo vse stroške sodelovanja v nagradnih igrah.

Stroški sodelovanja vključujejo, vendar niso omejeni na:

 • stroški dostopa do interneta;
 • stroški prenosa podatkov iz interneta.

Zaposlenim in zunanjim izvajalcem družbe Freyr d.o.o. ni dovoljeno sodelovati v nagradni igri, niti njihovim ožjim družinskim članom.

Vsak posameznik se lahko na nagradno tekmovanje prijavi samo enkrat.

Pravila za sodelovanje v nagradnih igrah

Za sodelovanje v nagradnih igrah ni potreben nakup storitev ali izdelkov organizatorja nagradnih iger.

Začetni in končni datum nagradnih iger je objavljen na spletnem mestu in / ali Facebook / Instagram profilu, kjer tudi potekajo nagradne igre.

S sodelovanjem v nagradnih igrah se šteje, da udeleženec sprejema te splošne pogoje za sodelovanje v nagradnih igrah in pogoje, objavljene na spletnem mestu in / ali profilu Facebook / Instagram.

V primeru nepopolnih, napačnih ali neresničnih podatkov in / ali če udeleženec ne izpolni vseh pogojev za sodelovanje, si organizator pridržuje pravico, da udeleženca zavrne v nagradni igri ali ga izključi iz nagradnih iger.

Udeleženec izgubi pravico do nagrade, če organizator ugotovi, da:

 • udeleženec ni izpolnjeval pogojev za sodelovanje;
 • je udeleženec kršil pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri;
 • udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu s temi pogoji ali posebnimi pogoji, objavljenimi na spletnem mestu in / ali Facebooku / Instagram profilu ali jih ni izpolnil pravočasno;
 • v primeru prijav: če je prijava na kakršen koli način neprimerna.

V primeru, da udeleženec izgubi pravico do nagrade, se organizator odloči, ali bo nagrado podelil nekomu drugemu.

Nagrade

Posameznik lahko prejme le eno od nagrad. Če je ime udeleženca izžrebano dvakrat ali večkrat, prejme nagrado, za katero je bil izžreban najprej.

Vrsta in opis nagrad sta predstavljena v besedilu nagradne igre na Spletnem mestu in / ali Facebook / Instagram profilu, kjer poteka tudi nagradna igra.

Nagrade ni mogoče zamenjati za drugo vrsto nagrade, izplačilo v gotovini ni možno ali prenosljivo na tretje osebe.

Žrebanje nagrad

Za organizacijo, izvajanje in nadzor nad potekom žrebanja nagrade in žrebanjem nagrad skrbi odbor, ki ga sestavljajo predstavniki organizatorja.

Žrebanje nagrad bo potekalo na dan, ki je naveden v opisu nagradnih iger na spletni strani in / ali Facebook / Instagram profilu, izjemoma pa najpozneje 4 dni po koncu nagradne igre.

Vsi udeleženci so upravičeni do sodelovanja v žrebu. Rezultat žreba je končen. Pritožba ni mogoča.

Obveščanje zmagovalcev

Nosilec nagrade bo prejel obvestilo o nagradi prek zasebnega sporočila na svojem Facebook / Instagram / Instagram profilu ali na svoj elektronski naslov, ki ga je navedel ob začetku žrebanja nagrade na spletnem mestu.

Udeleženec se s sodelovanjem v posamezni nagradni igri strinja, da ga bo organizator kot nagrajenec objavil na Facebook / Instagram profilu na zidu in bo tudi označen. V primeru, da nagradna igra poteka samo na spletnem mestu, se udeleženec strinja, da ga bo organizator objavil kot nagrajenca na spletni strani, kjer poteka tudi nagradna igra.

Seznam zmagovalcev bo objavljen na spletnem mestu in / ali profilu Facebook / Instagram najkasneje tri dni po žrebanju nagrad.

Prejem nagrade

Udeleženec je upravičen do nagrade kot nagrajenec, potem ko ga organizator ali skrbnik spletnega mesta in / ali Facebook / Instagram profila o tem obvesti v dogovorjenem roku.

Za pridobitev nagrade mora nagrajenec organizatorju predložiti naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov, elektronsko pošto in telefonsko številko. Če zmagovalec v sedmih dneh od datuma, ko je bilo vabilo poslano, ne predloži potrebnih informacij, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnega koli nadomestila.

Organizator dobitnika nagrade obvesti s pisnim obvestilom. Nagrado lahko organizator na lastne stroške pošlje na naslov, ki ga navede nagrajenec, nagrado pa lahko prejme tudi osebno v prostorih Organizatorja na naslovu Pod Jelšami 12, 1290 Grosuplje, Slovenija.

Kadar je predmet nagrade občutljiv predmet ali predmet, ki zaradi svoje teže in / ali velikosti ni primeren za varno pošiljanje sporočil, nagrajenci prevzamejo nagrado osebno na sedežu organizatorja. Občutljivi predmeti se lahko dogovorijo tudi po pošti z zmagovalcem, vendar organizator ne prevzema odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi lahko nastala med pošiljanjem paketa. V primeru izgubljenega ali poškodovanega paketa in / ali poškodovane vsebine paketa nagrajenec ni upravičen do nobene odškodnine, finančne ali materialne.

Obveznosti dobitnika nagrade

Vrednosti nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino, prav tako je ni mogoče zamenjati za drugo nagrado.

Zmagovalec je dolžan organizatorju nagradne igre pisno posredovati svoje osebne podatke – ime, priimek, naslov, elektronsko pošto in telefonsko številko, najpozneje v sedmih dneh po prejemu obvestila, da je zmagovalec nagrade.

Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV) je odgovoren organizator. Organizator ne odgovarja za morebitne davke, ki bi se lahko pojavili v povezavi z drugimi nagradami. Če nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da zmagovalec nagrade ne želi sprejeti in je organizator brez vseh obveznosti do zmagovalca in si pridobi pravico razpolaganja z nagrado za kakršne koli druge namene.

Če organizator nagradne igre v roku sedmih dni od trenutka, ko zmagovalcu pošlje obvestilo o prejemu nagrade v nagradni igri, iz katerega koli razloga ne prejme vseh potrebnih informacij od nagrajenca, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti in je tako organizator brez vseh obveznosti iz te nagradne igre do zmagovalca in si pridobi pravico do uporabe nagrade za kateri koli drug namen.

Varstvo informacij in osebnih podatkov

Organizator kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje zasebnost udeležencev posamezne nagradne igre in se zavezuje, da bo z osebnimi podatki, pridobljenimi v nagradni igri, skrbno ravnal in varoval ter obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov, ki ga je sprejel organizator.

Udeleženec nagradne igre se strinja, da mu lahko organizator pošlje obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec ali njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadar koli umakne privolitev za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradnih igrah, za namene neposrednega trženja. Organizator nagrad si pridržuje pravico, da podelitev nagrade organizira kot javni dogodek. Udeleženec v nagradni igri dovoli uporabo svojega imena in naslova v zvočnem, foto in video materialu organizatorja nagrad. Zmagovalec dovoli organizatorju nagradne igre, da njegove osebne podatke objavi v medijih in na svetovnem spletu z namenom, da jih seznani z rezultati žrebanja ali prejemom nagrade.

V primeru, da organizator nagradno igro organizira skupaj s soorganizatorjem, bo soorganizatorju posredoval seznam zmagovalcev. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za pravilno obdelavo in shranjevanje podatkov, ki jih posreduje soorganizatorju. Kolikor udeleženec v nagradni igri soglaša z zagotavljanjem podatkov soorganizatorju, bo organizator po koncu igre soorganizatorju posredoval vse podatke takšnih uporabnikov. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za pravilno obdelavo in shranjevanje podatkov, ki jih posreduje soorganizatorju.

Udeleženec nagradne igre organizatorju kot upravljavcu datotek z osebnimi podatki omogoča, da upravlja, vzdržuje in obdeluje te podatke do odpovedi udeleženca ali izpolnitve namena obdelave podatkov, ki je bila predložena za izvajanje vodenja nagradna igra v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ul. RS št. 86/04 in 67/07).

Osebni podatki v datoteki z osebnimi podatki dobitnikov nagrad in namen njihovega zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe:

 • Elektronski naslov (za sodelovanje pri nagradni žrebanju, risanje in pošiljanje pisnih vabil organizatorju po nadaljnjih ukrepih v primeru upravičenosti do nagrade);
 • Ime in priimek, naslov in kraj prebivališča (za identifikacijo zmagovalca, žrebanje, razglasitev nagrad in obveščanje o načinu prejemanja nagrad in za poročanje davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republika Slovenija);
 • Kontaktna telefonska ali GSM številko (za namene obveščanja v primeru težav z dostavo nagrade);

Podatki so shranjeni v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po upravljanju podatkov ali na zahtevo zmagovalca se podatki izbrišejo. Uporabniki podatkov so skrbnik spletnega mesta in / ali Facebook / Instagram / Instagram profila in odgovorno osebje za izročitev nagrad.

Končne in prehodne določbe za sodelovanje v nagradnih igrah

Udeleženci nagradnih iger sprejemajo tudi pogoje skupnosti Facebook / Instagram. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za to, da udeleženci tekmovanja spoštujejo pogoje uporabe skupnosti Facebook / Instagram. Prav tako organizator ni odgovoren za kakršne koli posledice, ki so posledica objavljanja objav na Facebooku.

Organizator si pridržuje pravico, da posodobi ali spremeni pogoje nagradne igre, če so to zahteve tehničnih ali komercialnih narave ali razlogi na javni strani.

Za vsa vprašanja o zaupnosti in uporabi vaših osebnih podatkov ali če želite več informacij o nagradnih igrah, pišite na office@jesuis-cosmetics.com.

Objavljanje pravil o nagradnih igrah

Udeleženci nagradnih iger se z oddajo svojih informacij strinjajo, da so seznanjeni s pravili in se zavezujejo, da bodo upoštevali pravila nagradnih iger. V primeru kakršnega koli spora ali dvoumnosti se ta pravila obravnavajo kot nadrejena pravila nad vsemi objavljenimi bodisi v tiskani, elektronski ali kateri koli drugi obliki.

Omejitev odgovornosti

Freyr d.o.o. po svojih najboljših močeh zagotavlja, da so informacije, objavljene na spletnem mestu, ažurne in točne. Vendar se lahko lastnosti artiklov, čas dostave ali cena spremenijo tako hitro, da Freyr d.o.o. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo podjetje Freyr d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil, da odstopi od pogodbe ali zamenja naročeni artikel.

Freyr d.o.o. lahko odstopi od pogodbe samo, če najde izdelek z napako. Očitna napaka je pomanjkljivost bistvenih značilnosti izdelka in vsaka napaka, ki jo kupec šteje za odločilno pri nakupni odločitvi. Sem spadajo tudi očitne napake v ceni.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico do onemogočanja dostopa do Spletne strani zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje uporabe Spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletnem mestu si pridržujemo pravico do odpovedi pogodb, na katere je vplivala tehnična napaka. Če prekličete naročilo, vas bomo takoj obvestili in dali napotke o nadaljnjih postopkih, ki jih je treba upoštevati. Uporabnik mora ob dostopu do spletne strani zagotoviti ustrezno zaščitno opremo.

Pritožbe in spori

Freyr d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Freyr d.o.o. si prizadeva izpolniti svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema pritožb.

Kupec se lahko v primeru težav obrne na prodajalca po telefonu na 040 133 266 ali po e-pošti na office@jesuis-cosmetics.com. Pritožba se odda preko e-pošte na office@jesuis-cosmetics.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Freyr d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmerje med ekonomsko vrednostjo zahtevka, potrebnim časom in stroški reševanja spora, kar je tudi velika ovira, da kupec spora ne rešuje pred sodiščem. Zato si podjetje Freyr d.o.o. si prizadeva za reševanje sporov medsebojno.

Morebitne spore rešuje sporazumno. Če sporazumne rešitve ni, se spori rešijo na pristojnem sodišču v Kranju.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

FREYR Ltd., ki kot ponudnik blaga in storitev na svojem spletnem mestu objavlja elektronsko povezavo do spletne platforme za reševanje potrošniških sporov (SRPS). Uporabnikom je platforma na voljo tukaj:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=EN.

Ta ureditev izhaja iz zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredba (EU) št. 1095/2010. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov in spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22 / ES.

 

Freyr d.o.o.

26.09.2019