Zato minimalistična embalaža.

Vprašajte se kolikokrat na teden odnašate odpadno embalažo v rumen zabojnik? Dvakrat ali celo večkrat…?

Plastika postaja velik problem, saj se vsako minuto porabijo plastične vrečke, plastične steklenice, večina produktov, ki jih kupimo v trgovini je zapakirano v plastični embalaži. Veliko plastičnih produktov enkrat uporabimo in jih nato zavržemo, zato nastaja ogromna količina odpadkov, ki konča v oceanih, majhen odstotek pa se tudi reciklira. Leta 2050 pričakujemo, da bo v svetovnih oceanih masa odpadne plastike presegala maso vseh rib, ki živijo v morju. Plastika razpada na manjše delce, v tako imenovano mikroplastiko, ki lahko zaide v številne organizme, ki živijo v morju. Te organizme npr. ribe, pojemo mi in posledično v naše telo vnašamo mikroplastiko. K velikemu delu odpadkov prispeva tudi kozmetična industrija. Veliko potrošnikov se vse bolj zaveda kakšne kozmetične izdelke kupuje in v čem so le ti pakirani.

Naše podjetje je oblikovalo Je Suis črno milo 20s, ki smo ga zapakirali v okolju prijazno embalažo – papir. Ker skrbimo za naravo, smo se odločili za milo v trdem stanju in ne v tekočem, ki bi ga lahko zapakirali v plastično embalažo. Milo smo formulirali s 100% naravnimi eteričnimi olji evkaliptusa, poprove mete in čajevca.

Tudi če imate raje tekoče milo, pomislite kakšen vpliv imate na okolje in je trdo milo lahko odlična alternativa tekočemu. Smo del narave in je dobro, da mislimo širše in ne gledamo le nase (kot posameznika), ampak kot celoto, kjer smo mi kot posamezniki le del prečudovite in močne narave.

Razmislimo kaj kupujemo, kako lahko tovrstne odpadke zmanjšamo in spremenimo svoje navade. Ker nam je mar… naj bo tudi vam.